Cum alegem nuanta potrivita de ruj?

Cum alegem nuanta potrivita de ruj?

Buzele sunt considerate una dintre părţile cele mai senzuale ale unei femei, de aceea machiajul lor trebuie făcut cu foarte mare grijă. Rujul trebuie ales în funcţie de culoarea părului, nuanţa tenului sau coafură.

De multe ori te intrebi de ce aceasta nuanta de ruj nu mi se potriveste? Si de ce arata pe buzele mele diferit fata de cum arata in tub? De obicei, nu culoarea din tub arata rau ci nuanta pe care aceasta culoare o ia cand este aplicata pe buze, mai ales in contrast cu tenul tau. Pentru a afla cu exactitate care este nuanta rujului, aplica un tester pe o foaie alba. Astfel, vei vedea nuanta lui exacta, cat de puternica este si atunci vei observa mai bine daca se potriveste tenului tau sau nu.

Ce cauti mai exact? Culoarea de baza a rujului poate sa scoata in evidenta atat calitatile pielii tale cat si anumite defecte.

Alegerea rujului în funcţie de culoarea părului

Pentru femeile cu păr blond este poate cel mai simplu pentru că ele pot opta atât pentru rujurile în nuanţe deschise sidefate sau mate cât şi pentru nunaţe puternice chiar roşu aprins. De asemenea, pe blondele cu tenul mai închis le anatajează şi culorile nude.

Şatenelelor li se potrivesc foarte bine nuanţele de roz, fie ele sidefate sau mate. Cele cu pielea albă pot opta pentru roz aprins, în timp cele care au tenul mai închis pot alege un roz mai pal.

Brunetele pot alege orice nuanţă de roşu, de la cele mai aprinse până la cele mai puţin sesizabile. Totuşi, ele ar trebui să se ferească de rujurile mate, pentru că nu se potrivesc tuturor.

Alegerea rujului în funcţie de culoarea tenului
1. Roz: incalzeste culoarea tenului, dar in acelasi timp scoate in evidenta trasaturile fetei. Daca ai buzele subtiri, sau nasul ascutit evita astfel de nuante. De asemenea, poate scoate in evidenta toate tonurile de rosu ale tenului. Nuantele de roz sunte recomandate blondelor.
2. Rosu: este asemanator nuantei de roz, numai ca este mult mai cald, dar si mai dramatic. Adauga stralucire, delicatete si profunzime. Daca ai buze subtiri nu folosi nuante de rosu intense. Rujul rosu poate fi folosit cu incredere, se potriveste oricarei culoare de par, de la rosu inchis pentru blonde la rosu mai deschis pentru brunete.
3. Portocaliu: Arata bine pe tonuri ale tenului calde, dar daca tenul este foarte palid scoate in evidenta si mai mult paloarea. Prea mult portocaliu poate face pielea sa arate gri si imbatranita. Roscatele il pot folosi cu succes, dar in functie de nuanta parului. Daca roscatul din par este foarte aprins, incearca sa nu folosesti tot o nuanta aprinsa si pentru buze.
4. Maron si auriu: Pentru un look dramatic … este bine totusi sa te feresti de nuante de maro foarte inchise, deoarece ingroasa buzele foarte mult si imbatranesc trasaturile fetei, in plus, scoate in evidenta cearcanele si toate nuantele gri ale tenului. Ca si nuantele de rosu, rujurile maron sau aurii se potrivesc oricarei culoare de par …
Regula de aur: Indiferent de culoarea tenului, regula de aur este sa nu exagerezi!
Daca machiajul este puternic, nuanta rujului trebuie sa fie mai palida. Daca esti sport imbracata, foloseste un gloss intr-o nuanta deschisa. Daca mergi la o nunta si tinuta este foarte incarcata, nu exagera in nuanta rujului. Astfel, trebuie putina atentie si bun gust si cu siguranta vei gasi intotdeauna rujul potrivit oricarei tinute si oricarei situatii.

Persoanele cu tenul deschis la culoare au avantajul că pot alege o paletă largă de nunaţe. Ar trebui totuşi evitate nuanţele foarte închise pentru că îmbătrânesc.

Femeile cu tenul închis trebuie să se ferească de orice nuanţă de oranj, însă pot alege nuanţe de bej sau roz.

Alegerea rujului în funcţie de look-ul adoptat

Atât brunetele cât şi blondele care vor să obţină un look retro pot încerca un ruj roşu aprins, mat. Un singur aspect ar trebui luat în considerare: rujul roşu aprins mat se potriveşte doar persoanelor cu tenul deschis.

Look-ul natural se potriveşte tuturor femeilor indiferent de culoarea părului sau a tenului. Pentru a-l obţine puteţi opta pentru un ruj în nuanţe de bej sau nude, ceea ce va conferi luminozitate şi volum buzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *