Sfaturi pentru un machiaj perfect!

Sfaturi pentru un machiaj perfect!

Da, ştim că in viata de zi cu zi toata lumea este foarte ocupata şi nimeni nu are suficient timp pentru a fi perfect. Cu toate acestea, putem urmări câteva reguli de baza care ne pot aduce un machiaj de invidiat.  Se zice ca trebuie sa ne acordam mai mult timp pentru a ne aranja, pentru ca detaliile vor face diferenta.

* curatarea si hidratarea tenului inainte de aplicarea machiajului sunt obligatorii.
Daca nu stiati, o buna hidradratare face ca machiajul sa se armonizeze mai bine cu textura pielii, si sa se pastreze intact un timp mai indelungat.
Daca primii pasi au fost facuti urmeaza aplicarea propriu-zisa a machiajului:
Tipsul 1. Alegeti fondul de ten care se potriveşte exact tonului pielii. Fondul de ten trebuie sa fie bine intins astfel incat pielea sa il absoarba imediat pentru a nu se crea efectul de masca. Cel mai indicat este sa-ti folosesti degetele pentru o buna uniformizare.  Foloseste un fond de ten cu un efect hidratant.
Tipsul 2. Anticearcanul se utilizeaza numai daca este nevoie. Daca trebuie folosit, alegeti o nuanta cat mai apropiata de culoarea fondului de ten. Astfel veti reusi sa creati un efect de estompare si nu unul de evidentiere si de accentuare al cearcanelor.
Tipsul 3. Fardul se aplica intotdeauna dinspre interiorul spre exteriorul pleoapei. Acest lucru se face inainte de a se contura pleoapa cu ajutorul unui creion dermatograf maro sau negru.
Tipsul 4. Alege o pudra pentru obraji care sa fie in nuante deschise si usor sidefata. Aplicarea ei se face dinspre pometi spre tample. Nu uita si de pensula pe care o folosesti pentru aplicarea pudrei! De preferat ar fi o pensula din par natural cat mai mare pentru a uniformiza pudra pe ten si ulterior, pentru a putea sterge surplusul!
Tipsul 5. Rimelul se aplica dupa ce s-a folosit pudra pentru ca invers genele s-ar incarca cu particule fine. Aplicarea lui se face atat pe exteriorul genelor cat si pe interiorul acestora, prin miscari in zig-zag. Vei folosi un singur strat pentru genele inferioare si mult mai multe pentru cele superioare. Excesul de rimel se indeparteaza cu un betisor cu vata.
Tipsul 6. Machiajul buzelor se face la final. Hidratati usor si aplicati un strat foarte fin de fond de ten pentru a pastra mai mult timp culoare rujului. Pentru volum se aplica un gloss transparent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *